Hardlopen | Nov 12, 2012 | 0 Comments

Rotterdam Amsterdam Marathon sportvoedingsadvies

De inschrijving voor de Amsterdam Marathon is geopend per november. De Amsterdam Marathon vindt plaats in oktober. Voorafgaand vindt de Rotterdam Marathon plaats. Wil je maximaal voorbereid aan de start verschijnen, dan is het verstandig 9 – 12 maanden voorafgaand aan de marathon te starten met je trainingen. Sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis, o.a. columnist voor het populaire hardloop magazine Run2Day, schreef 4 artikelen die jou als marathon loper helpen je doel te bereiken. Het gebruik van sportvoeding is aan te bevelen op weg naar de marathon. Het lopen van een marathon zorgt voor een enorme aanslag op je lichaam. Het is dan ook belangrijk je lichaam te voorzien van de juiste voeding.

SPORTVOEDING KUN JE GEBRUIKEN IN 3 VERSCHILLENDE FASEN. IN DE ARTIKELEN LEES JE MEER OVER HET GEBRUIK VAN SPORTVOEDING 

  1. Sportvoeding VOOR de inspanning voor marathon lopers
  2. Sportvoeding TIJDENS de inspanning voor marathon lopers
  3. Sportvoeding NA de inspanning voor marathonlopers

En dan nog het volgende: Energy gels worden veel gebruikt door hardlopers. Ik merk dat er nogal veel onduidelijkheid is over juist gebruik van deze gels. Daarnaast denken veel sporters dat ‘een gel een gel is’. Er is echter een grote diversiteit in gels. Er bestaan niet alleen verschillen qua formaat en smaak, maar vooral qua werking. Lees het artikel over gebruik van Energy gels en de verschillen tussen o.a. Traditionele gels en Gel drinks.

EN SPIERKRAMP? HOE ZIT DAT?

In een uitgebreid artikel over het voorkomen van spierkramp lees je er alles over. Je leest dat niet alleen magnesium een rol speelt, maar ook andere zaken als vochthuishouding en een juiste glycogeenvoorraad.

NOG ZOVEEL ONBEANTWOORDE VRAGEN?

Ik kan mij goed voorstellen dat er nog vragen onbeantwoord blijven. Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag op weg naar een succesvolle en vooral gezonde en verantwoorde marathon. En uiteraard ook een supersnelle marathon, want met sportvoeding zal je zeker beter presteren op de marathon.

Sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis

Al vele jaren is SportvoedingWebshop.com vaste partner van de Rotterdam Marathon. Een foto van onze stand in 2012. Ook dit jaar zijn we weer van de partij. Eigenaren en sportmannen Henk-Jan Koershuis (l) en Gert Korblet, voorzien je van professionele adviezen. Sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis is vaste columnist voor het magazine Run2Day van de gelijknamige running keten.

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!