7 - De jury en VOOR- en NA-foto reglementen | Jan 28, 2016 | 2 Comments

Hoe werkt de jurering en VOOR- en NA-foto van De Beste Verliezer?

De Beste Verliezer start op 1 februari. Op een later moment instromen kan altijd. Dan doen je mee voor de volgende ronde. De categoriewinnaars zullen bekend worden gemaakt na de 12-weekse Challenge. De Grand Champion zal bekend worden gemaakt. Hoe we dat gaan doen houden wij nog even voor ons.

De jury zal één Champion kiezen uit elke Categorie: de afslanker, de krachtsporter en de duursporter. Omdat het bij ‘De Beste Verliezer’ draait om 2 aspecten, namelijk:

 1. Het Verliezen van slechte eetgewoontes
 2. Het Verliezen van gewicht

Zal er daarom ook gekozen worden voor alle drie categorieën een VOOR- en NA-foto verplicht is. Althans; verplicht als je wilt mee dingen voor de hoofdprijs van €1.000,- Voor duursporters gelden iets andere richtlijnen dan voor De Krachtsporter en De Afslanker.

Category Champions De Krachtsporter en De Afslanker zullen worden gekozen op basis van de volgende criteria:

 1. De fysieke transformatie (‘VOOR’ en ’NA’ foto’s). Dit is 50% van de totale score. Mail je foto’s – opgeslagen onder je VOOR- en ACHTERNAAM – naar info@sportvoedingwebshop.com
 2. De life-style transformatie (vragen) die je HIER KAN INVULLEN VIA DEZE ENQUÊTE. Dit is 50% van de totale score

Category Champions De Duursporter zullen worden gekozen op basis van de volgende criteria:

 1. De fysieke transformatie (‘VOOR’ en ’NA’ foto’s). Dit is 25% van de totale score
 2. De life-style transformatie (vragen). Dit is 75% van de totale score

Ook voor De Duursporter is het maken van een VOOR- en NA-foto verplicht wil hij/zij kans maken op de hoofdprijs. Immers, het concept van ‘De Beste Verliezer’ is gebaseerd op bovenstaande aspecten. Bij De Duursporter gaat het om: Het Verliezen van slechte eetgewoontes en het Verliezen van vet% om nog sterker aan de start te staan. Dit laatste aspect moeten wij dan ook kunnen beoordelen op basis van de VOOR- en NA-foto. Omdat bij De Duursporter gewichtsverlies een minder grote rol speelt, telt de fysieke transformatie voor 25% mee voor het eindresultaat. Terwijl bij De Krachtsporter en Afslanker 50% van het eindresultaat bepaald wordt door de fysieke transformatie. Is het winnen van de hoofdprijs niet belangrijk en wil je geen foto’s maken, dan kan je uiteraard ook deelnemen aan ‘De Beste Verliezer’, zonder het maken van een foto.

WIE WORDT DE GRANDCHAMPION EN WINT €1.000,- CASH

Drie categoriewinnaars worden geselecteerd door de bovenvermelde criteria. Daarna volgt een stemronde door het ’Nederlands Publiek’. De Category Champions mogen zoveel mogelijk activatie verrichten om het aantal stemmen te vergroten.

Het oordeel van de Jury telt 50% en het oordeel van het Nederlands publiek telt 50%.  De jury zijn alle deelnemende professionals alsmede de organisatie van De Beste Verliezer.

VOOR- EN NA-FOTO REGLEMENTEN

Een foto maken is niet verplicht. Je kan deelnemen aan De Beste Verliezer zonder een foto te maken. Echter, wil jij in aanmerking komen voor het prijzengeld dan is het verplicht om een foto te maken van jezelf vóór aanvang. Maar ook als je mee doet aan de Challenge zonder te strijden voor het prijzengeld is een foto van jezelf één van de grootste stimulansen tijdens je Challenge. Confrontatie aangaan is niet makkelijk, het is gedurfd en vraagt een behoorlijk groot portie lef! Maar het werkt wel. En super goed ook. Dus doe het!

Doe het sowieso,.. ook als je nu in de gedachten hebt om niet te gaan strijden voor het prijzengeld. Anders krijg je wellicht spijt als je lijf gedurende de 12 weken er anders uit gaat zien.

 1. Schaam je niet! Zoveel mensen, zoveel lijven.
 2. Wees trots dat je mee doet en onthou dat over 12 weken jouw lijf er anders uit ziet. Keep that in mind!
 3. Laat iemand anders de foto nemen, zodat je lichaam vanaf je hoofd tot aan je voeten op de foto staat
 4. Of je nu een boxer aantrekt of een zwembroek, een bikini, of sportbh en slip, het is belangrijk dat je lichaam, je vormen, je lijnen en je spieren goed te zien zijn
 5. Zorg dat je kleding correct en passend is
 6. Maak een foto van jouw voorkant en achterkant
 7. Maak de foto in kleur en zorg voor voldoende licht
 8. Ga na 12 weken naar de winkel en houd de dag krant vast. Maak de foto en daarop duidelijk zichtbaar met voorpagina van krant naar voren in de camera gericht, zodat duidelijk zichtbaar is op welke datum je VOOR- en NA-foto genomen is (voor foto’s die gemaakt zijn door onze fotografen tijdens de landelijke kick-off in Enschede voldoen uiteraard aan de richtlijn en is de uitzondering zonder krant)
 9. Na 12 weken herhaal je deze opdracht ; )
 10. Het uploaden van je VOOR- en NA-foto kan je doen door je foto’s te mailen, naar info@sportvoedingwebshop.com. Let op: sla je foto op onder je VOOR- en ACHTERNAAM.

LET OP: met jouw indiening van je afgeronde officiële inzending geef jij uitdrukkelijk toestemming aan De Beste Verliezer om jouw naam, foto’s en verhaal te gebruiken (geheel of gedeeltelijk) voor de stemronde van het Nederlands Publiek en voor promotionele doeleinden, in welke media en op welke wijze dan ook.

PRIJZENGELD

Er worden 3 prijzenpakketten uitgereikt. Waarbij het prijzenpakket voor de Grand Champion: ‘De Beste Verliezer’ bestaat uit € 1000,- cash. Deze € 1000,- is uiteraard vrij te besteden. Je kunt het besteden aan een vakantie, een concert, of nieuw interieur.

Het allerbeste vinden wij het natuurlijk als jij dit prijzengeld investeert in gezonde basisvoeding. Vers, gezond of biologisch eten is vaak duurder in vergelijking met houdbare producten die in de fabriek zijn gemaakt. Met het prijzengeld ontstaat er budgettair gezien meer ruimte voor gezonde voedingskeuzes.

(De winnaar is verantwoordelijk voor alle toepasselijke belastingen; prijzen zijn niet overdraagbaar.)

REGELGEVING EN VEREISTEN

De Beste Verliezer behoudt zich het recht voor om deze regels te interpreteren en, indien nodig, om de regels aan te passen naar eigen inzicht zonder voorafgaande kennisgeving aan de individuele deelnemers. Eventuele wijzigingen van de regels of wijzigingen in de jurering zullen online worden gepubliceerd op www.debesteverliezer.com

Elke deelnemer neemt eigen risico van letsel, schade of verlies van welke aard dan ook. Lijd jij aan een medische aandoening of heb je klachten, raadpleeg dan eerst je huisarts voordat je begint.

Als je geen ervaring hebt met krachttraining, duursport, afvallen of als je jouw trainingsprogramma wilt veranderen, meld je dan bij een van onze professionals of kies een eigen gekwalificeerde trainer of coach in jouw buurt.


Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!