DE WERELD VAN ONTBIJTGRANEN. HET MEEST ONDERSCHATTE FAST FOOD…

Vele jaren geleden bestond het schap nog niet. En nu? De wereld van ontbijtgranen is geëxplodeerd. Een enorm aanbod. Er zitten echt goede zaken bij maar 80% raad ik ten zeerste af te gebruiken. We zijn druk. Het moet snel snel snel. On the go of in de ochtend. Hup, hup gas erop. Ontbijtgranen uit de kast, water of magere melk/yoghurt erbij, mix en gooooo!! En bám daar is je knaller van een bloedsuiker spiegel. Althans, in de meeste gevallen.

Cornflakes, cruesli en krokante muesli en ontbijtgranen waaraan chocolade, suiker, karamel of honing is toegevoegd zijn de grootste onderschatte Fastfood. Ze zitten bomvol met snelle koolhydraten (suikers). Prima om te gebruiken als je uren gaat sporten, maar niet voor dagelijks gebruik als gezonde voeding. De verpakking oogt zo gezond en is gevuld met fruitsoorten afbeeldingen die je wellicht doen denken dat het echt fruit en dus gezond is. Weet ook dat gedroogd fruit erg rijk zijn is aan voedingsvezels, mineralen en vitaminen, MAAR dat het ook meer fruitsuikers bevat dan vers fruit. Dit betekent een zeer hoog effect (stijging) op de bloedsuikerspiegel. Dus eet er niet te veel van.

WAT KIES JE DAN WEL?

Kies voor producten die een lage glycemische index hebben. Een mooi woord voor producten die de bloedsuiker spiegel niet te snel laten stijgen. Havermout en Brinta zijn goede voorbeelden. Ook kan je ontbijten met Diet Protein bereid met vers fruit en wat noten toegevoegd. Een super ontbijt. Op de site staan diverse recepten en het gebruik van Diet Protein. Op die manier start je de dag optimaal en met de juiste energie. Ik geef je de garantie dat je zal ervaren dat je veel minder trek zal hebben bij het gebruik van Diet Protein als je het bereid zoals getoond in de films die wij maakten. Test en ervaar zelf…

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!