MEER TOE TE VOEGEN? NO!

Tja… wat kan ik zeggen? Wat kan ik verder toevoegen? Eigenlijk niets! Althans, niet zoveel. Skip deze dramatisch slechte producten zoveel als mogelijk! Want echt; kopen is eten. Dat geldt voor de meeste mensen. Als je het thuis hebt liggen is de verleiding zóó groot. Vaak moet het op. Wat helpt is om jezelf in tweevoud voor te stellen. Of het product echt te gaan zien als vergif. Dat doet dan echt wel wat met je als je het eet. Stop het in je mond en denk dat je je lichaam vergiftigd. Het klinkt wellicht wat hard? Maar feitelijk is het ook zo! Niet na het nemen van één snack, maar wel als je het met regelmaat doet. De gevolgen voor je gezondheid op de lange termijn zijn dramatisch. Iedereen weet dat roken slecht is. Iedereen! En iedereen weet ook wel dat je van veel snoep, koek en chips dik wordt. Wat velen echter niet weten is dat deze producten op lange termijn extreem schadelijke gevolgen geven voor je gezondheid.

Continue hoge bloedsuikerspiegels leidt dus niet alleen tot snel weer trek op korte termijn en vetzucht op de middellange termijn, maar vooral op de lange termijn voor extreem veel nare ziektes!

EEN KAMER VOL ROOK | EEN AUTO MET KIND OP DE ACHTERBANK VOL ROOK

Het is bijna niet meer voor te stellen, maar het is niet zo heel lang gelden dat veel huiskamers blauw stonden van de rook. Het is niet zo lang geleden dat in veel auto’s nog gerook werd waar kinderen op de achterbank zaten. Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar dat is niet zo. De generatie van 50 jaar en ouder kan zich nog verjaardagen herinneren waarin er op verjaardagen een glas op tafel stond; vol met …. sigaretten. De kamer stond vol van de rook. Dat is tegenwoordig niet meer denkbaar. Althans, in vrijwel alle gevallen.

Als het gaat om gezonde voeding voorspe ik hetzelfde: er komen steeds meer gezonde producten op tafel. Oók op verjaardagen en tijdens de visite of een gezellig avondje op de bank. Simpelweg omdat mensen steeds meer en meer beseffen dat voeding inname dat leidt tot extreem hoge bloedsuikerspiegels niet meer van deze tijd is. Net zoals een kamer blauw van de rook en een auto vol rook met een kind op de achterbank niet meer van deze tijd is…..

DUS!…

Dus beperk de inname van snacks, fastfood, koek, snoep, liga’s, sultana’s, etc etc. tot een minimum. Eet gezonde tussendoortjes zoals fruit, groente, noten, dadels, en eiwitrijke producten. Diet Protein kan je ook maken als verantwoord tussendoortje. Zeker als je het mixt met fruit en er wat noten/zaden bij eet, is het heerlijk. En verantwoord!

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!