Nieuws | Nov 9, 2017 | 0 Comments

SportvoedingWebshop in Rabobank Ondernemers Cafe

Dinsdag 7 november stond het Rabobank OndernemersCafe voor het 4e jaar op de agenda. SportvoedingWebshop.com was erbij. Als een van de sprekers kregen wij het voorrecht om ons verhaal te mogen delen met andere ondernemers. De avond werd afgetrapt door niemand minder dan Henk-Jan Beltman van Tony Chocolonely. Volle aandacht van 270 aanwezige ondernemers. Een geweldig verhaal en prachtige start van de avond. Na zijn talk was het de beurt aan drie andere ondernemers. Waaronder wij van SportvoedingWebshop.com. Een bijzondere eer om te mogen spreken voor een grote groep ondernemers. We hadden ons dan ook maximaal voorbereid.

We spraken over twee onderwerpen.

  1. De weg van Zolderkamer tot Benelux Marktleider
  2. De (on)gezonde levensstijl

DE WEG VAN ZOLDERKAMER TOT BENELUX MARKTLEIDER

9 jaar SportvoedingWebshop.com. Het was een rollerrrrrcoaster van jewelste. 70-80 uur per week was in de eerste 7 jaar eerder regel dan uitzondering. Alles, maar dan ook álles pakten wij aan. Maar wel met beleid. Zonder plan geen succes. Daarnaast is het, zoals het voor andere ondernemers ook geldt, gewoon keihard werken. Winnen betekent nét dat stapje extra doen. Meer doen dan een ander. Maar slechts méér doen leverde niet ons resultaat op. Wat startte op de zolderkamer en uitgroeide tot inmiddels de grootste Benelux online sportvoeding webshop én fysieke store in de vorm van ons Experience Center, kon door de combinatie van een aantal factoren. Hard werken, een goed plan, visie, extreme passie voor sport, mensen en uiteraard ook een beetje geluk.

rabo ondernemerscafe henkjan koershuis

Deze avond deelden wij onze succesfactoren. Dat we zijn gekomen daar waar wij nu staan door bovenstaande factoren en daarnaast de ‘geheimen’ die wij eenmalig op deze avond live deelden.  In de sportvoedingwereld zijn wij anders dan alle anderen. Juist dat is niet te kopiëren, hoewel we vaak zien dat de nodige zaken die wij bedacht en ontwikkeld hebben gekopieerd worden door anderen uit het vak. We voelen dat als een groot compliment. Wij kijken immers zelf ook naar de giganten als Nike, Apple en andere briljante bedrijven. Mooi dat anderen uit ons vak, inmiddels ons ook kopiëren. Dat doet ons goed.

Zowel Gert als Henk-Jan spreken dagelijks vol energie met sporters, zowel online als in hun mooie Experience Center. Het drijft hun dag in dag uit om mensen beter te maken in hun sport. “Op een natuurlijke manier. Gewoon op de manier zoals we zelf ook zijn: normaal doen, maar wel willen winnen. Dat kan heel goed samen gaan. Zoals gezegd: de eerste 7 jaar was een rollercoaster. Bizar! 70-80 uur per week. Momenteel stopt de teller op zo’n 60 uur per week. Nog steeds genoeg, maar een stuk minder. Met inmiddels een groter team is dat ook mogelijk. We maken nog steeds mooie stappen en dat kan ook als je beter dan ooit gestructureerd bent. We hebben een dijk van een team. Hoewel wij de kartrekkers zijn, is het niet mogelijk om succesvol te zijn zonder een goed team. De juiste mensen op de juiste plek is waar het om draait. Doordat we nu een sterk team hebben, kunnen ook wij nu 20 uur per week minder werken. Ondanks dat kakken wij niet in. Dat is niets voor ons. We zijn nog steeds net zo gedreven als in de beginjaren. Samen wordt je gewoon steeds iets slimmer in het ondernemen. Maar de drive en creativiteit en winner-mentaliteit verliezen wij niet. Evenals ons enthousiasme. De klant; dát is wat ons drijft en dat zal over 20 jaar nog wel zo zijn”.

rabo ondernemers cafe koershuis

De onderscheidende zaken hebben we benoemd op deze avond. Het ging hierbij veel over onze creatieve manier van ondernemen en onze mensgerichte aanpak. Een pakketje kan je overal bestellen. Maar anders en écht persoonlijk zijn is niet te koop. Dat bén je of ben je niet.

DE (ON)GEZONDE LEVENSSTIJL | DE BESTE VERLIEZER

“Als het gaat om gezonde voeding zijn mensen totaal de weg kwijt”, aldus Henk-Jan die bevlogen spreekt over ‘zijn’ onderwerp. Het totaal aantal mensen met overgewicht is enorm. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland. Wij willen een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Dat gaat verder dan sporten. Sportvoeding is mooi. Het draagt ook echt bij aan een betere prestatie. Maar als je basisvoeding niet op orde is, dan schiet het niet echt op met je gezondheid. Daarom dragen ook wij hier graag een steentje aan bij. In 2016 lanceerden wij De Beste Verliezer. Het programma waarin het draait om het Verliezen van slechte eetgewoontes en het Verliezen van gewicht. In het tweede onderdeel van de presentatie deelden wij onze gedachten over dit belangrijke onderwerp. We hopen mensen te inspireren om niet alleen meer te gaan bewegen, maar ook gezonder te gaan leven.

Alle aanwezigen gingen naar huis met een mooie doos, met daarin Diet Protein; een onvergelijkbaar product in spierbehoud en gewichtsverlies.

rabo ondernemerscafe

DANKBAAR

Deze avond mochten wij onze passie delen. Zoals we dat al 9 jaar doen, hebben we dat met veel enthousiasme gedaan. Een inzage in onze ‘geheimen’ tot succesvol ondernemen. We zijn van mening dat ondernemen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Maar dat je datgene moet doen wat de klant graag wil. Thats it! Doe dat met passie en vanuit je hart. Dan bouw je iets moois met elkaar op.

Wij zijn ontzéttend dankbaar dat wij voor een hele grote groep ondernemers ons verhaal mochten delen. Een avond vol met inspiratie van een ieder die zijn inbreng had. Dank Rabobank. Dank alle aanwezigen.

Dank vooral aan allen die op welke manier dan ook het vertrouwen in ons hebben gehad en het mogelijk hebben gemaakt: van Zolderkamer tot Benelux Marktleider. Whow…. das best gaaf :-)))

DANK ALLEN

Met energieke en sportieve groet, namens ons gehele team

Henk-Jan Koershuis & Gert Korblet

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!