Nieuws | Dec 28, 2017 | 0 Comments

Jaaroverzicht 2017 Bijzondere hoogtepunten en een gitzwarte periode

2017 was een bijzonder jaar. Een jaar waarin ontzettend veel gebeurd is. Een jaar met véle hoogtepunten. Maar ook het jaar met een gitzwarte dag. Normaliter starten we ons jaaroverzicht in chronologische volgorde. We kijken ieder jaar terug van januari tot en met december. Dit jaar doen we het iets anders. Dit jaar starten we met ons grootste dieptepunt. Omdat dit toch wel het meeste indruk op ons heeft gemaakt in 2017. Het verlies van onze vriend Gouden Erik.

Op 10 februari overleed Erik Wessels. Samen met Gert en Jeroen reisden zij af naar Zuid-Afrika. Om daar, tijdens de driedaagse mountainbike marathon te gaan vlammen. De Tankwa Trek was het paradijs, dat veranderde van iets heel moois, naar in één klap het meest emotionele en intense ‘moment’. Het plotselinge verlies van Gouden Erik tijdens de eerste etappe was niet te bevatten. Het heeft een diepe kras achtergelaten bij ons, maar bovenal bij zijn vrouw Diana, kinderen Senna en Noa en zijn ouders en broer en familie en vrienden.

Het was zeer bijzonder hoe een grote (sport) familie Erik naar zijn laatste rustplaats mocht begeleiden. Ontzettend veel mensen die Erik een warm hart toe droegen. Begeleid door velen, waaronder tientallen bikers die ‘met hem mee fietsten’ naar zijn laatste rustplaats in Sibculo. Het zegt alles over de man met de glimlach en niet voor niets de naam droeg van Gouden Erik. Hoewel dit jaar bijna voorbij is, zit Erik niet zomaar in een jaaroverzicht. Om hem voor altijd een plek te geven krijgt Erik ook in het Experience Center een mooie plek. Zijn gedragen shirt siert aan de wand. Als teken van respect en onze vriendschap. Maar bovenal om Erik te eren voor wie hij was en betekende voor velen. Het mooie ‘nieuws’ is dat Gert, samen met zijn vrouw Rian, in 2018 terug zal gaan naar de Tankwa Trek. Ook zijn andere vriend Erik Lamberink en zijn vrouw Diana en kinderen Senna en Noa gaan terug naar de plek waar het allemaal gebeurde. Een bijzonder weerzien zal het worden.

04 erik wessels03 erik wessels01 Henk Koershuis 02 henk koershuisDe lijst die een mooie plek heeft in het Experience Center met daarin het shirt van Erik Wessels. Henk heeft een tweede lijst gemaakt die inmiddels bij Diana thuis hangt.

*****

2 weken voor het nieuwe jaar 2017 ging ons Experience Center open. Op 16 december 2016 ontvingen wij zo’n 500 mensen op de opening. Verricht door Ton Bidon. Die grote verhuizing ging niet onopgemerkt voorbij. 3 ondernemers. 2 bedrijven. 1 droom. De combinatie van SportvoedingWebshop.com en Kish.nl / Horlogeband.com onder 1 dak viel al snel op. De media kwam erop af. Diverse interviews gaven wij en het Experience Center kreeg vanaf de start al meer dan mooie aandacht. Later in het jaar kwamen ook de burgemeester en wethouders op bezoek.

sportvoedingwebshop-experience-center-47tubantia-sportvoeding-webshop-kish-nl

Aan tafel met de media. Over ‘Clicks en Bricks’. Het unieke concept van SportvoedingWebshop.com en Kish.nl onder 1 dak kreeg ook de aandacht via de media

*****

Januari was ook de start van de 2e editie van De Beste Verliezer. Ging er in 2016 nog een kleine 2.000 mensen van start (zowel online als offline), in 2017 kozen we voor een kleine groep. Een selecte groep sporters die wij hebben begeleid. Zij kregen naast de nodige tips ook meermaals per week training in de Crossfit studio in het Experience Center in Zenderen.

dit-zijn-ze-de-beste-verliezer-groep*****

Ruim voor het EK, toen vele NL’s elftal speelsters nog niet nationaal bekend waren werkten wij al samen met tal van toppers. Waaronder aanvoerster van het Nederlands Voetbal Elftal Sherida Spitse. Maar ook Kika van Es, Shanice van de Sanden en keepster Sari van Veenendaal. Mooi om te zien hoe zijn het EK wonnen in eigen land. Dat wij daar een héél klein steentje aan mogen bijdragen geeft ons een goed gevoel. Trots op het feit dat we al jaren niet alleen vele recreanten begeleiden, maar ook de allerbesten.

sari-van-veenendaal-00Kika van Es sportvoedingwebshopkika va es

Keepster Sari van Veenendaal en Kika van Es

*****

Ook maakten we in januari bekend dat we opgingen voor een bijzondere wereldrecord poging. Deze bleek achteraf een geslaagde succesvolle poging. Het leverde hele mooie reacties op. Maar liefst 9.000 bidons gingen na de finish later het jaar in Enschede over van ons naar winners. De Enschede Marathon was zwart, wit, oranje gekleurd. Een bijzonder gezicht.

Enschede Marathon sportvoedingwebshop*****

Voeding is een belangrijk iets. Het is de motor van ons lichaam. Het maakt ons tot wie wij zijn. Het wordt te vaak onderschat; de belangrijke rol die voeding heeft op ons lichaam. Wij houden ons dagelijks bezig met juist gebruik van sportvoeding. Om nog beter te worden. Sterker. Fitter. Slanker. Maar alles begint bij goede basisvoeding. Daarom gaven wij ook weer in 2017 voor het bedrijfsleven met regelmaat workshops, lezingen en presentaties. Tál van keren dus ook dit jaar weer gedaan. En met succes. Een vermelding in het jaaroverzicht wat ons betreft dan ook meer dan waard. We deden dat voor vele bedrijven, waaronder de Rabobank.

inner athlete 01 gezonde voeding

*****

Timmeren. Timmeren. Timmeren. Na de opening van het Experience Center staan wij niet stil. We blijven het Experience Center mooier maken. In 2017 gaven we letterlijk kleur door mooie vlaggen aan de voorzijde te plaatsen. Of het nou ging om nieuwe lichtbakken aan de toko of de start van een 15 meter groot fietsenrek dat werd gemaakt. De puntjes werden op de I gezet. We kunnen groepen ontvangen en hun dure bikes een mooie plek te geven. In 2018 zal het fietsenrek letterlijk meer kleur krijgen. We timmerden ook door aan ons design. Zo lanceerden we de speciale SportvoedingWebshop.com en Kish.nl koffiemokken die voor iedereen klaar lag tijdens een speciale open dag. De oproep via een video waarin de twee Open Dagen van het Experience Center werden aangekondigd in het teken van het Experience Center was leuk om met elkaar te maken.

fietsen rek sportvoedingwebshop vlaggenmast experience center 03sportvoedingwebshop koffiemok*****

Een doorbraak in de sportvoedingwereld kwam er na 1.5 jaar ontwikkeling. Medio 2017 lanceerden wij ons nieuwste product. Echt anders dan al het andere dat er al is op de markt. Met trots werd het door ons gelanceerd. En de reacties waren goed. We maakte een uitgebreid achtergrond artikel over BeetJuice Concentrate en de doorbraak in de sportvoeding. Ook in 2018 gaan we door met ontwikkeling van nieuwe sportvoeding producten. Want; Goed is niet Goed als je Beter kunt zijn.

bietensap beetjuice concentrate sportvoedingwebshop

*****

2018 was ook het jaar dat we weer op tál van evenementen zichtbaar waren. Ruim 100 events waar wij mochten komen opdraven. Een dankbaar gevoel dat we het vertrouwen krijgen van zoveel organisaties / events. We proberen het elke keer weer waar te maken. Goede dingen doen en mensen proberen het beste te geven dat er is. Dat lukt niet altijd, maar we doen ontzettend ons best om er altijd weer het allerbeste van te maken. Gelukkig gaf dat in 2017 ook weer veel mooie sportmomenten. Zelf verschenen we ook meermaals aan de start van bike en running events. Practise what you Preach!

De Beste Verliezer 00Rijsserbergloopstrongmanrun sportvoeding advies 00Strongmanrun sportvoedingwebshop 02

Tourclub Hardenberg 08tankwa trek 08tankwa trek 03tcs amsterdam marathon sportvoedingTwo Oceans Marathon henk-jan koershuisTwo Oceans Marathon 06henkjan koershuis tot de nek in de drek 02 2017De Beste Verliezer 03henk-jan koershuisDe Beste Verliezer 07*****

Ton bidon maakte ook in 2017 weer vele mensen blij. Kids. En ook volwassenen. Hij is onze beste vriend. Trouwste collega. En soms ontzettend irritant, maar altijd vrolijk. Dank je wel Ton Bidon voor je inzet in 2017. Mooi dat je er in 2018 ook weer bij bent en wederom voor een jaar bij tekende. Je hebt niet een idioot en totaal niet meer van deze wereld €55 miljoen (!) contract zoals Virgil van Dijk bij Liverpool. Maar hee…. fijn dat we er weer uit zijn gekomen en dat we in 2018 weer met elkaar verder gaan Ton Bidon. Dat doet ons goed. In 2018 kan je ook weer vele mensen blij maken.

ton bidon

Ton Bidon 01

*****

In 2017 gingen we ook van start bij scholen. Educatie. Niks sportvoeding! Gewoon: educatie! Want dramatisch is het gesteld bij een groot deel van de jeugd als het gaat om voeding. Daar valt nog heel wat te winnen. Het is triest te zien hoeveel overgewicht er nu al onder jongeren te zien is. Dat is niet best! Wij voelen ons geroepen om ook voor de allerkleinsten al een bijdrage te leveren. Wat is goed eten? Daar valt nog een wereld te winnen. We zijn met recht verheugd dat we ook aan de allerjongsten een stukje kunnen bijdragen als het gaat om gezonder eten. Lees: meer energie en gezondheid. In 2018 zullen we dit blijven doen.

noordik vriezenveen 01.

*****

Kleding! Naast een mooi assortiment sportvoeding productlijn hebben we in 2018 ook nieuwe kleding ontwikkeld. Vlak voor het sluiten van dit jaar lanceerden wij de Elite Line, van Olympische kwaliteit. Daarnaast zijn er Hooded Jacks in de maak, Performance sportsokken en… nog meer. In 2018 gaat dit een vervolg krijgen. Er komt nog meer  moois aan in de loop van 2018.

Elite Line sport Wielerkleding hooded sports jack performance sportsokken

EEN WOORD VAN DANK

2017 was een bijzonder, heftig, maar ook mooi jaar. Het leven kent hoogtepunten en dieptepunten. Erik zit voor altijd in ons hart. Net als vele mooie hoogtepunten. Het voeren van een bedrijf, het neerzetten van een mooi merk is niet veel anders dan het leven. Dit ís het leven. Dat gaat gepaard met hoogtepunten en dieptepunten. Wij doen het in ieder geval met passie. Iedere dag opnieuw. Met een team van sportmannen in hart en nieren. Sport en mensen staan voorop, met als uitgangspunt: altijd weer mooie dingen willen doen. Want zonder passie is er niet veel aan. Het is de passie dat alles extra glans geeft. Dag in dag uit werken wij eraan. Dat kunnen wij niet alleen. Het gevaar is dat als je mensen persoonlijk gaat bedanken dat je dan altijd mensen gaat missen. Dat gaan wij dan ook niet doen. Wij zeggen dan ook uit volle borst naar familie, vrienden, kennissen, leveranciers en álle sporters: Dank jullie allen voor het in ons gestelde vertrouwen. Mede door dit vertrouwen staat SportvoedingWebshop.com als een huis. Véél dank daarvoor!

Wij blijven in 2018 gáán. Gaan. Gaan. Gaaaaan! Of het nou op de bike is, ergens rennend of in een fitnesszaal of op een event: we blijven ervoor gaan. Nog 1 ding: in 2018 komen we met wat moois. For Sure!! Ieder jaar willen we weer mooie dingen doen en beter worden, want….

“GOED IS NIET GOED ALS JE BETER KUNT ZIJN”

MET SPORTIEVE EN ENERGIEKE GROET, NAMENS ONS GEHELE TEAM

GERT & HENK-JAN

Jaaroverzicht 2017 sportvoedingwebshop

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!