Nederlandse titel aan neus voorbij van team SportvoedingWebshop

Met 1 doel gingen wij naar het NK Marathon 24 uur Mountainbike: GOUD! Ruim 90% van de wedstrijd lagen wij non-stop aan kop. Tot de finale. Een man missend brak ons op en goud ging daardoor terecht naar de winnaar. Het Wilhelmus en de rood-wit-blauwe strepen zijn in 2016 voor Team Cycle Trend. Zij werden Nederlands Kampioen op de marathon 24 uur. Vanuit onze kant de felicitaties naar deze zeer sterke ploeg die vrijwel allen uit Elite renners bestond. Voor ons een grote teleurstelling na lang aan kop gereden te hebben. Vanuit team SportvoedingWebshop reden mee eigenaar Gert Korblet en zijn broer Herbert. Gert reed al vele internationale marathons. En met succes. Zo was hij met zijn broer Herbert finisher in de Cape Epic en bereikten zij samen het podium in de sterk bezette Alpen Tour Trophy. Daarnaast was het de sterk rijdende Matthieu Tanke, met een professioneel BMX verleden en de laatste jaren sterk rijdend op de MTB. Eerder dit jaar reed hij samen met Herbert een succesvolle Cape Epic in Zuid-Afrika. De andere twee rijders bestonden uit voormalig Crocidyle Trophy winnaar Simon Apperloo en de nog immer talentvolle Mats Lammertink, die in het verleden al uitkwam voor het Nederlands Veldrijden selectie team. Kortom, een team vol klasbakken aan de start. Echter, met 5 man was niet op te boksen tegen 6 man. Een man missend nekte ons in de finale. 20 uur lang strijden en toen was de tank bijna leeg. Met een man meer bij de concurrentie gingen zij ons voorbij. Vanaf de start hebben we iedere ronde gewisseld. Vanaf 22:00 uur en in de nacht reden we allen twee ronden. Het waren zware omstandigheden door de hitte en het natter worden van het parcours door regenval. Met name het eerste onderdeel was hierdoor extra zwaar. Team Decathlon kwam als derde over de streep en werd door ons en het winnende team op 3 ronden gezet. Snelle tijden werden er gereden. Met een hoge 21'er en 22 minuten waren het zeer rappe ronde tijden. Strijdend gingen wij ten onder, maar een 2e plek van de totaal 62 teams is iets waar wij met trots op terug kijken. De teleurstelling van de eerste plek is weg, want met 5 man konden wij niet harder. Gestreden tot het laatste moment. En omdat beelden veel meer zeggen dan woorden,.... 001