Nieuws | May 27, 2019 | 0 Comments

De prijzenkast van Robert Gerritsen puilt uit

De Sporter Centraal. Dat was het Thema tijdens het 10-jarig jubileum feest in december 2018. Een van die sporters die aanwezig was, was atleet Robert Gerritsen. Hij was een van de atleten die bij ons aan tafel kwam zitten en zijn verhaal deelde met de aanwezigen in het Experience Center van SportvoedingWebshop.com. 

Robert zat niets voor niets aan tafel. Zijn verhaal is bijzonder. Hij begon (relatief) erg laat met het lopen van wedstrijden. Ondanks dat gegeven knalt zijn prijzenkast uit elkaar. Hoe realiseert deze áltijd vriendelijke Tukker om keer op keer naar huis te gaan met de beker? Menig sportman heeft vele jaren voorsprong om Robert als het gaat om trainingsjaren en hardloopervaring. Toch presteert deze sportman – uit het super snelle en sympathieke StepOne Running Team het – om vaak het hoogste punt op het podium te betreden. Een 5km raffelt hij af in 16 minuten. Een voor velen onhaalbare tijd.

Het verhaal van een van onze zéér gewaardeerde sportvrienden. Robert Gerritsen, geweldige atleet en bijzonder mens! Dankbaar dat hij ons het vertrouwen geeft.

WAT IS JE SPORTVERLEDEN EN WAT DOE JE MOMENTEEL AAN SPORT?

Op mijn 16ebegon het allemaal. Samen met een goede vriend heb ik mij aangemeld bij een sportschool in Hardenberg. Ik moest toch wat spieren kweken om goed voor de dag te komen. Met mijn tengere postuur waaide ik zowat omver. Na enkele jaren in de ijzers in de sportschool, begon dit toch een beetje te vervelen en heb ik de overstap gemaakt naar een groepsles “Body Pump”. Dit heb ik jaren gedaan tot ik mij in het jaar 2005 aanmeldde bij Defensie, onderdeel Luchtmobiele Brigade. Hier kon ik mijn spierkracht en fitheid dat ik al had opgebouwd goed gebruiken. Dit pakte dan ook goed uit en zorgde voor een positieve selectie procedure. Na vele maanden hard werken, bloed, zweet en tranen behaalde ik mijn rode baret. Super trots natuurlijk! Ik werd geplaatst bij het 13eRegiment Stoottroepen in Assen. Bij deze eenheid sportten wij vaak twee keer per dag en mijn conditie was top en mijn lichaam goed in vorm.

Robert Gerritsen

Robert Gerritsen deelt zijn sportverhaal in het Experience Center in Zenderen, tijdens het 10-jarig jubileum van SportvoedingWebshop.com | Naast hem Magic atleten Tim de Ridder (2e marathon in 02:36 uur en Nederlands kampioen Mountainbike  Edwin Geerdink)

Ik weet nog goed dat ik na een week oefening bij Defensie thuiskwam en eigenlijk de week voor 21 april 2006 had besloten om de City-run in Hardenberg te gaan lopen. Ik was er niet helemaal zeker van, of dat ik dat wel ging redden. Op deze vrijdag de 21ekwam ik rond het avondeten in Hardenberg en heb uiteindelijk op het laatste moment besloten om aan de start te verschijnen van de 5 kilometer. Ik finishte in een fraaie 19:15 minuten. Ik heb na deze wedstrijd niet echt het gevoel gekregen dat ik hiermee verder zou gaan, maar slecht vond ik het niet. Bij mijn eenheid waren uiteraard veel fitte collega’s. In deze periode hebben wij veelal in teamverband deelgenomen aan survivalruns. Maar meer was het eigenlijk niet. Altijd wel veel gesport en in beweging geweest. In het jaar 2011 heb ik ook afscheid genomen van de Luchtmobiele Brigade. Ik heb de overstap gemaakt naar de Politie.

Eerlijk, ik kreeg in de opleiding weinig beweging. De sportschool had ik al een tijdje niet meer gezien en het hardlopen was misschien 1 of 2 keer per week uit verveling. Met mijn nieuwe collega’s zijn wij toch de uitdaging aangegaan om een Obstakel run te gaan lopen. Dit was de Tough Ten Miles Winter Challenge, De Lutte, 8 februari 2014.In de tussentijd had ik mij al aangemeld bij de sportschool waar ik gemiddeld drie keer per week te vinden was. Een echte doorbraak was het niet maar het smaakte wel naar meer zo’n Obstakel run.

robert gerritsen 7Heuvelenloop

15km in een rappe tijd van 52:25 tijdens de 7Heuvelenloop | Het juichmoment is meer dan op zijn plaats. Machtig!

Ik ben gaan kijken naar soortgelijke runs in de buurt. Al gauw kwam ik in Sibculo, Aquaklimcross, zaterdag 23 augustus 2014 en een week later bij de Tough Ten Miles – Tough Safari, Hilvarenbeek, 30 augustus 2014 . Daarna werd het al gauw een stuk rustiger. Ik ben van sportschool gewisseld en op kickboksen gegaan. Maar door mijn onregelmatige werktijden moest ik vaak afzeggen. Ik zocht wat ik kon gaan doen wanneer ik dat wilde. Het hardlopen had ik alweer een beetje opgepakt, maar het idee dat ik sneller ging, nee niet echt! 19 April 2015 ben ik de uitdaging aangegaan op de halve marathon in Enschede, waar ik een tijd liep van 1:33:14. Een maand later, 9 jaar later nadat ik mijn eerste City-run in Hardenberg had gelopen, heb ik geprobeerd om mijn persoonlijk record te verbeteren bij de City-run Hardenberg. En dit lukte in 19 minuten en 11 seconden. Een persoonlijk record van maar liefst 4 seconde mmm… Niet echt tevreden. Het moest en het kon sneller dacht ik.

robert gerritsen conditie diep gaan

Diep gaan | Over de finish komen en alles geven | Dit tekent de sportman Robert Gerritsen, alias Gait Snel

robert gerritsen henkjan koershuis

Zo snel als jij bent…. voor onze collega Henk-Jan onhaalbaar: mooi om te zien Robert hoe snel je bent!

Tijdens een avondje gezellig, ongezond bieren, roken en slecht eten vroeg ik een vriend, die al jaren aan atletiek deed of ik een keertje mee mocht. Misschien is dat wel iets voor mij, misschien wordt ik dan wel sneller. Ja, hoor dat kon dan wel. Elke woensdagavond kon ik terecht bij Aco van Elderen in Ommen. Een beetje rondjes lopen. Zal dat het dan zijn dacht ik. De eerste keer was dan ook wel een beetje vreemd, maar ook wel erg gezellig. Ik kwam snel aan de praat met atleten die ook ooit zo waren begonnen en naar jaren trainen best rappe tijden neerzette. Tot op de dag van vandaag is de woensdagavond de dag dat ik train op de baan bij Aco van Elderen in Ommen. Met succes! Mede door de trainingen zijn mijn persoonlijk records met minuten verbeterd!

Robert Gerritsen famillie

Robert is de man die altijd aan het vlammen en voor het hoogst haalbare gaat | Dat kan alleen met support van zijn échte supporters die er altijd voor hem zijn: zijn Ellen en hun prachtige dochters

AL LANGE TIJD MAAK JE GEBRUIK VAN SPORTVOEDINGWEBSHOP.COM PRODUCTEN. WAAROM?

Nadat ik de City-run in Hardenberg had gelopen ben ik mij gaan oriënteren op mijn trainingen maar ook op mijn voeding. Ik trainde al enkele weken bij Aco van Elderen, en bij een goede training hoorde na mijn idee ook goede voeding. Waar ik vooral mee zat was het moment dat ik aan de start stond van een wedstrijd. Ik had veel spanning maar vooral enorme trek. Maar als ik voor een wedstrijd teveel at kreeg ik daar tijdens het lopen weer last van. Ik ben gaan zoeken op Google. Tot ik SportvoedingWebshop.com elke keer voorbij zag komen. Geen idee wat dat nou moest zijn. Maar het was in de buurt en van andere sites werd ik ook niet veel wijzer. Zo kwam ik op een dag in aanraking met Sportvoedingwebshop.com tenminste dat dacht ik. Ik kwam namelijk in een zaak vol met kantoormeubelen Huh! Het is een webshop?! Dus kan ik wel zo naar binnen gaan. Heel vreemd! Maar ik heb mij gemeld bij de balie beneden. De mevrouw stuurde mij gelijk naar boven waar ik de zwart met oranje matten volgde en in een entree van bidonkratten terecht kwam. Okay, beetje vreemd!

Robert Gerritsen Nederlands Kampioen politie

Politieman Robert werd Nederlands Kampioen Politie op de Cross

Tot ik in het hart van SportvoedingWebshop terecht kwam waar ik werd ontvangen door Gert. En wat ik dan precies wilde mmm….. tja! Sneller en beter worden en ik wil weten wat ik moeten eten voor een wedstrijd en dat ik er geen last van krijg tijdens het lopen! Wanneer moet ik welke voeding nemen? Hoeveel? Waarom? Veel vragen! Tot Gert mij de grafiek liet zien die op de muur stond afgebeeld op een soort van krijtbord. Aha! Het werd mij al een stuk duidelijker. “Werkt dat zo”. Uiteindelijk kwamen we tot een goed recept om goed voorbereid een wedstrijd in te gaan. Ik weet nog goed dat er uiteraard gelletjes en de Sportmeal op de tafel lagen. Dit waren onder andere mijn eerste producten. Met veel advies en testen ben ik erachter gekomen dat wanneer ik 2 uur voor een wedstrijd de Sportmeal gebruik de juiste hoeveelheid en juiste voeding binnen krijg. Nu ik zoveel train is sportvoeding een must en gebruik ik onder andere de Guarana shot, diverse energy bars en Recovery drink.

WAT ZOU JE OOIT NOG WILLEN AANGAAN ALS SPORTIEVE UITDAGING?

Dat is eigenlijk stiekem wel het lopen van de hele marathon. Maar nu zeker nog niet! Ik focus mij op dit moment vooral op de korte afstanden. Mijn favorieten zijn de baanwedstrijden 800 meter en de 1500 meter en de 5 kilometer op de weg. In de laatste maan van 2018 heb ik een aantal 10 kilometer wedstrijden gelopen en 15 kilometer. Dit beviel mij zeer goed, maar als ik scherpe tijden wil lopen op de korte afstanden is dit geen slimme keuze. Soms lastig om te kiezen hoor. Het is allemaal zo leuk. Zie een 800 meter wedstrijd of een marathon lopen ook als twee verschillende sporten. Komende jaren nog geen marathon dus. Elke wedstrijd wil je je eigen tijd verbeteren, dus is elke wedstrijd weer een uitdaging!

henkjan koershuis tot de nek in de drek 2018

Robert met startnummer 3071 | Startvak Tot de Nek in de Drek | links naast hem collega Henk-Jan en Topatleet Hilco Huisjes | Rechts van Robert is het Gido Scherphof, de nieuwe Twentse snelheid die ook sterk loopt en veel respect verdient

henk-jan koershuis

Robert als winnaar van Tot de nek in de Drek | Prachtige atleet | Groot sportman | Gouden kerel

Robert gerritsen hilco huisjes

Een van zijn sportvrienden | Robert en Hilco Huisjes hebben heel wat gestreden samen | Twee zeer sterke atleten

WAT IS JE FAVORIETE SPORTVOEDINGWEBSHOP.COM PRODUCT EN WAAROM?

Vanaf de eerste dag is de Sportsmeal echt mijn favoriet! Ik kan mij geen wedstrijd bedenken waar ik als voorbereiding geen Sportmeal heb gehad. En ik loop er gemiddeld 45 per jaar! Nieuw in het assortiment, echt een aanrader! De “Hydrate Sweet Electrolyte”. Ik neem de buisjes met tabletten overal mee naar toe, uiteraard met de Sportvoedingwebshop.com bidon!

TOT DE NEK IN DE DREK!

Robert, dank voor jouw altijd mooie woorden en support naar ons toe. Dankbaar voor jouw enthousiasme naar ons toe. Erg gewaardeerd!! Wij wensen jou nog heel veel mooie successen. Wij blijven genieten van jouw progressie. Je drive en je altijd goede vibe. GREAT!!

robert gerritsen geeft alles

 

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!