Team SVWS | Jun 13, 2012 | 0 Comments

SKS Marathon Sundern-Hagen 2012

De eerste marathon in de RWP-cup reeks is verreden. Met Emiel, Bart, Henk-Jan en Ewout aan de start was Team SportvoedingWebshop.com goed vertegenwoordigd. Emiel en Bart reden de 100km afstand, Henk-Jan en Ewout waren present op de korte 55km afstand. Het weer in Sundern-Hagen was buitengewoon goed, wat erg goed was voor de moraal. Met temperaturen rond de middag tegen de 30 graden zelfs wat aan de warme kant. Er kon voor het eerst in korte broek en t-shirt gestart worden, dit was tot op dan nog amper mogelijk geweest in Nederland.

Ewout mocht starten in het tweede startvak net achter de toppers. De rest stond verder naar achteren. De start begon weer eens zeer nerveus achter een langzaam rijdende auto, wat zeker geen meerwaarde biedt. Op de eerste klim over asfalt werd het veld losgelaten en ging het zeer nerveus in waaiervorm richting het eerste offroad stuk, wat er erg nat en glibberig bij lag. Op dit offroad stuk was dit  voor Ewout meteen de spelbreker van de dag, hij kwam hier hard ten val en zag het halve startveld voorbij komen.  Hij probeerde met zeer veel kracht nog weer naar voren te rijden wat deels lukte, maar hij moest dit later bekopen met wat mindere benen op het einde.

Henk-Jan fietste samen met Bart het eerste gedeelte, totdat ze Ewout inhaalden. Ewout kon nog net aanklampen, maar even later ging Henk-Jan er toch vandoor. Ewout fietste samen met Bart verder. Bij de finish gekomen bleek dat Ewout 1 minuut achter Henk-Jan was gefinisht; en daarmee als 6e Nederlander finishte. Bart en Emiel moesten hierna nog een ronde maken. Door het warme weer was het onverwachts toch een erg zware en vooral mooie marathon.

Eindtijden

  1. Henk-Jan: 2:30:39: halve marathon
  2. Ewout: 2:31:33: halve marathon
  3. Bart: 5:15:45: hele marathon
  4. Emiel: 6:05:02: hele marathon

Al met al niet slecht voor de eerste wapenfeiten van dit seizoen. Ewout heeft de 1e positie ingenomen bij de Heren in het RWP-cup klassement. Bart en Emiel respectievelijk 8e en 9e. Op naar de LCMT voor 4 dagen marathon.

Groepsfoto vlnr: Raymond, Henk-Jan, Ewout en Rik

Laatste foto: Aan de fiets van Henk-Jan kan je goed zien dat het parcours behoorlijke modderbakken kende. Ondanks het prachtige weer. Vol gas er door!

 

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!