Nieuws | Jul 8, 2019 | 0 Comments

SUCCES TOT DE NEK IN DE DREK STIJGT TOT RECORD HOOGTE

7.000 verkochte tickets. 350 vrijwilligers. Ruim 100 sponsoren en partners. Een full time live radio uitzending. 25.000 mensen langs de kant én een gemeenschap die het Twentse top evenement volledig omarmt. Het is momenteel de succesformule van de organisatie Tot de Nek in de Drek. Als klap op de vuurpeil mocht de organisatie dit jaar ook nog eens de prijs in ontvangst nemen als Beste Mudrun van Nederland. Wat slechts 4 jaar geleden begon als een ‘idioot idee’groeide uit tot een ware Mudrun hit in Nederland.

IEDEREEN WORDT IN VRIEZENVEEN ALS EEN WINNER BINNEN GEHAALD

Dat hardlopen en lekker sportief bezig zijn hot is, is geen nieuws meer. Als je níet aan sport doet of actief beweegt val je ‘buiten de mand’. Althans als je lichamelijk en mentaal er uiteraard toe in staat bent om te bewegen. Niet bewegen is geen optie. Was het 20 jaar geleden nog met name prestatie gericht, is het tegenwoordig heel anders. Presteren krijgt een geheel andere dimensie. Meedoen is belangrijker dan winnen. Je ziet dat terug aan de tijden die tegenwoordig gelopen worden op de marathon afstand. ‘vroeger’ was het uitlopen van een marathon binnen de 3 uur geen bijzondere tijd. Tegenwoordig behoorde je dan bij de snellere atleten. Het zegt alles over het veranderende sportbesef en beleving. De sport is veel breder geworden.

De organisatie van Tot de Nek in de drek speelt hier ook uitermate goed op in. Zij verstaan het vak tot in essentie om een hele grote groep mensen in beweging te krijgen. Als eerste of laatste binnenkomen: iedereen wordt in Vriezenveen binnengehaald als een winner. Het is het DNA van founders en drijvende krachten Andre Spit en Stefan Schipper. Zij gaan niet voor de snelste atleten: een heel dorp door de drek jaag’n en ook nog eens een hele gemeenschap in de been krijgen; daar gaat hun hart sneller van kloppen.

tot de nek in de drek 09

Aanvallen bij de Iso Drink stand van SportvoedingWebshop.com stand na Tot de nek in de Drek

ORGANISATIE GROEIT

Die organisatie bestaat al lang niet meer uit de twee Vriezenveense drijvende krachten. De succesformule kent vele gezichten. Een bestuur met een drive dat ontelbaar veel uren erin stopt, een vrijwilligers organisatie, waar menig commercieel bedrijf met gezonde jaloezie naar zal kijken en bedrijven die maanden bezig zijn om het event tot een succes te maken. In juli knalt dan letterlijk alles eruit. De succesformule is gestegen tot record hoogte.

tot de nek in de drek 06

Steven Pig en SportvoedingWebshop.com | al vanaf de eerste editie een team

tot de nek in de drek 17

14.000 BEKERS ISO DRINK

Als een van de partners zijn we blij dat we onderdeel mogen zijn van dit event. SportvoedingWebshop.com is slechts een kleine schakel in het geheel. Ondanks die kleine schakel deden wij, net als tal van andere partners, ons uiterste best. De weken voorafgaand mochten we al vele sporters ontvangen in ons Experience Center in Zenderen. Advies op-maat staat bij ons hoog in het vaandel. Ook wij geven iedere dag alles om de atleten te voorzien van de best mogelijke service en adviezen. En uiteraard hele goede sportvoeding, zodat er gevlamd kan worden. Gert Korblet zag de afgelopen weken en zelfs maanden vele gezichten die hij mocht adviseren vanuit het Experience Center. Van Carbo Loader tot de Gel Drink. En van Hydrate tot Dé finale knaller Guarana SHOT. Alles vloog voorbij. Niet te vergeten de running Gel Drink hardloopbroek.

tot de nek in de drek 10

14.000 BEKERS ISO DRINK VLOGEN ER DOORHEEN IN VRIEZENVEEN

tot de nek in de drek 07

Collega’s Axel (r) en Henk-Jan 

 

We schonken maar liefst 14.000 bekers Iso Drink in Vriezenveen bij de Tot de nek in de Drek. Dit jaar gingen de sportmensen ook weer door de SportvoedingWebshop bidon bak. Bij de finish vingen wij, samen met tal van vrijwilligers, de mensen op bij de finsih. Ranziger dan ooit. Maar de smiles gaven aan: iedereen genoot! VOLOP!!

tot de nek in de drek 12

De winnaars van de 7.5km: Gido Scherphof (brons), Michel Kerkdijk (goud) en Hilco Huisjes (zilver)

ZELF RENDEN WE OOK EEN RONDE MEE

We deden mee in een bedrijfsteam. Michel Kerkdijk, Wouter Seppenwoolde, Henk-Jan Koershuis en Jan Bouwknegt mochten het hoogste platform opstappen na de 7.5km run. Samen vlogen zij in zwart oranje over het waanzinnig gave parcours. Michel mocht zelfs bij de individuelen het hoogste platform betreden. Hij vloooooog het parcours over. Het podium werd aangevuld met Hilco Huisjes op 2 en Gido Scherphof was er al jaren dichtbij. Dit keer was het raak voor hem. Na een 4eplek nu zijn geheel terecht en dik verdiende podiumplek. Dat was mooi om te zien. Super atleet Robert Gerritsen, alias Gait Snel deed zijn naam eer aan: hij vlámde naar de winst op de 15km. Onnavolgbaar. Nr. 2 was niet eens in het zicht bij de finish. Het zegt alles over de altijd goed gehumeurde en vrolijke atleet.

tot de nek in de drek 02

Het winnende team* | Wouter Seppenwoolde*, Jan Bouwknegt*, Gido Scherphof (individueel op 3), Henk-Jan Koershuis*, Michel Kerkdijk* (individueel eindwinnaar) en Hilco Huisjes (individueel op 2) 

tot de nek in de drek 05

De gouden klomp werd in ontvangst genomen door Mr. V-plan. Geheel terecht. Hij was ook de algemene winnaar op de 7.5km Tot de Nek in de Drek

tot de nek in de drek 01

tot de nek in de drek 13

tot de nek in de drek 00

Winning team | Toen we nog schoon waren

tot de nek in de drek 03

Een aantal mensen van de organisatie | Respect naar allen (Collega Henk-Jan zit niet in de organisatie!)

tot de nek in de drek 16

Danny Karsten en Famke Potijk van Bordan Accountants | deelnemers bedrijven op de 15km afstand. Top!

tot de nek in de drek 18

tot de nek in de drek 19

tot de nek in de drek 20

SUCCESWENSEN

Wij danken de organisatie voor de samenwerking. Geen idee waar dit eindigt? Op de social media pagina van Tot de nek in de Drek is al te lezen: “Op naar editie 5”. Het succes duurt dus nog voort. Voor hoe lang? Geen idee. Het lijkt een bijna onmogelijke opdracht om dit mega spektakel jaar in jaar uit te organiseren. Maar áls het lukt? Gemeente Twenterand; draag dat bestuur dan voor. Een Royal Lintje wat ons betreft. We zijn trots om van íeder event partner te zijn. Elk event is voor ons belangrijk en krijgt aandacht. Maar zoals het bij alles geldt; soms zijn er van die uitzonderingen in Life. Als het gaat om dit event…….. Wat ons betreft zeggen wij:…

 

TOT DE NEK IN DE DREK IS VAN ONGEKENDE KLASSE!

 

tot de nek in de drek 00 tot de nek in de drek 01 tot de nek in de drek 02 tot de nek in de drek 03 tot de nek in de drek 04 tot de nek in de drek 05 tot de nek in de drek 06 tot de nek in de drek 07 tot de nek in de drek 08 tot de nek in de drek 09 tot de nek in de drek 10 tot de nek in de drek 11 tot de nek in de drek 12 tot de nek in de drek 13 tot de nek in de drek 14 tot de nek in de drek 15 tot de nek in de drek 16 tot de nek in de drek 17 tot de nek in de drek 18 tot de nek in de drek 19 tot de nek in de drek 20

Deel dit artikel

Facebook Tweet dit!